Direktlänk till inlägg 23 augusti 2012

Night of the Living Dead 3D (2006)

Av astarot - 23 augusti 2012 10:50

Hej hå alla mönsterdiggare! 

ja alltså ni som antingen gillar att sticka eller ni som ständigt blir inkallade för ännu ett rorschachtest. 


Tänkte det var dags att uppdatera bloggen. Eftersom jag ändå inte gör annat än skriver hela jävla tiden och har (un)deadlines hängande över mig som en aspel från helvetet är det ju dumt att stanna upp och andas.. I vilket fall är det dags att ta tjuren vid hornen och skriva lite om ännu en film som kan tjäna några smulor på faktumet att Night of the Living Dead är gratismaterial. Bara för att man glömde sätta ett litet © på filmen när man bytte från Night of the Flesh Eaters. Surt sa George Romero. 

 

 

 

Night of the Living Dead 3D

Regi: Jeff Broadstreet

Medverkande: Brianna Brown, Joshua DesRoches, Sid Haig m.fl

dvd, Njuta Films

 


George Romeros Night of the Living Dead formade zombiegenren som vi är vana att se den idag, återlevande människor i långsam jakt på de levandes kött. Den här uppdateringen är både en hyllning och en något tramsigare version. Inledningen med Barbara och Johnny är okej och vissa paralleller till Romero gör det rätt underhållande. Sedan blir det lite väl tramsigt och oinspirerat. Dynamiken hos gruppen i huset är långt ifrån så spännande och drivande som originalet. Många av Romeros poänger om gruppdynamik under stress gör filmen mindre effektiv och att den i mångt och mycket saknar poäng. Eller kan det vara så att vi långhåriga sluskar fattar långsamt?


 


Så är det såklart inte. På zombebloggen avråder vi från alla former av droger som inte är självlysande och gröna. Gnabbet mellan Barbara och Johnny håller rätt bra klass och filmen är både effektmässigt, stilistiskt välgjord, om man är van vid lågbudgetfilmer, och får man inte ont i huvet är även 3D-känslan rätt ok. Kul ändå att se film med den gamla cyanröda tekniken som vi kids fröjdades åt när vi såg TV-piraterna. Inte är väl Night of the Living Dead 3D på långa vägar lika lyckad som Tom Savinis lysande version från 1990 (vafan.. har jag inte skrivit om den??) men ändå något att bredda zombiesamlingen med en cm eller så. 

 

På återlevande!

astarot

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se