Direktlänk till inlägg 6 februari 2012

RIP Bill Hinzman

Av astarot - 6 februari 2012 10:52

Det var väl själva tusan ändå.

Romero har precis fyllt år så går filmvärldens mesta zombie och dör. Kan han ens det? Nej, såklart. Bill Hinzman a.k.a kyrkogårdszombie 1 lever för alltid kvar - odöd eller inte. Som den första zombien, i fullt dagsljus, i Night of the Living Dead var han med och förändrade filmhistorien, och sånt lever vidare för alltid.


Hinzman blev 75 bast och hade kämpat med cancer ett tag. Även om han inte var världens flitigaste aktör kan vi också se honom i till exempel Romeros The Crazies och den egenregisserade Flesh Eaters. Tyvärr dök han också upp som sin ikoniska zombie i en trist GeorgeLucasstylenyversion av NOTLD där nyinspelade scener med en 30 år äldre Hinzman inte precis gjorde filmen bättre.


Hinzman åkte också runt på en massa skräckmässor där han blev en älskad figur som ofta dök upp zombiesminkad till fansens glädje.Undras om kyrkogårdszombiedockan blir en storsäljare nu? 

Är det så här vi vill minnas honom? Ja, såklart.För oss är du alltid Zombie nr 1, Bill! Vila i frid (eller vad ska man säga?)

på omlevande(?)

astarot

 
ANNONS
 
Ingen bild

Yakky

18 februari 2012 23:26

Gott att se dig igen!!

 
Ingen bild

astarot

15 mars 2012 15:28

Tack!

 
Julia Jönsson, zombieretoriker

Julia Jönsson, zombieretoriker

30 mars 2012 17:09

Ingen idé att sörja. Han har gjort en karriär av att resa sig från det döda, så det här är säkert bara en tillfällig motgång som han snart kommer över.

http://juliajsblogg.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se