Direktlänk till inlägg 22 juni 2011

Terror of the Undead

Av astarot - 22 juni 2011 09:58

Alltså, ni visste det nog redan men, jag är ett svin. Inte så att jag slår kvinnor, köper oetiska fonder (eller ens köper några fonder för den delen) eller snor saltlakrits av barn. Det är mer att jag är dålig, lat och dum. Det är nämligen så att för ungefär 9 år sedan fick jag den enda gratisgrej jag fått att blogga om. Och eftersom jag dels får prestationsångest, har trasig scanner och är emot reklam dröjde det ända till nu för att leverera en recension av Alexander Gustafssons zombieserie


Terror of the Undead

Skapad av: Alexander GustafssonSjälva utgångspunkten för historien känner vi igen, och älskar, från zombiemytologin. Allt är yttre rymdens fel. Ett kraschlandat tefat triggar igång nerverna hos de döda och begravna, vilka i sedvanlig ordning anfaller och käkar upp de levande. De levande är i det här fallet halloweenfirande invånare i den lilla hålan Chalkville där nörden Willy blir mänsklighetens sista hopp... eller?


Terror of the Undead är fylld av hyllningar till hela skräckgenren och att förlägga handlingen till sent 1980-tal gör jädra mycket för att sätta historien i en tid vi alla känner igen. Då när en människa med en Modern Talking-t-shirt också kunde vara hjälte (även om det är osannolikt). Nå, nu ska vi inte snöa in på en debatt om hårdrockare och synthare bara därför. Bara den där Leatherfacezombien är ett bevis för hur snygga paralleller till vår favoritgenre Alexander lyckas trycka in.

   

Den stora behållningen med Terror of the Undead är tempot. Den rör sig framåt behagligt med en hel del gore och actionsekvenser men också genom att stanna upp i mer vilsamma partier, till exempel snygga tablåer med ruttnande zombier. Apropå det så ruttnar fan dessa zombier osedvanligt snabbt och utvecklar också någon form av kommunikationsförmåga. I vissa scener påminner de om zombierna från Andrea Bianchis klassrevolutionära Nights of Terror medan de i andra är mer mentalt trötta Fulcizombier och ytterligare andra tillfällen mer modernt snabba.


 

Alexander Gustafsson har också, som ni ser, en förkärlek att använda avhuggna, tappade, bortslitna kroppsdelar på fyndiga sätt; som vapen eller hjälpmedel för både zombier och hjältar. Dessutom innehåller serien en mängd fyndiga dödsscener och hinkvis av inälvor, vilket alltid håller humöret uppe. Ljudeffekterna hör också till Alexanders och seriens absoluta styrkor.


 

Det här är ingen massproducerad serie med hög budget utan en tvättäkta undergroundskapelse som du faktiskt inte bör missa. Trots en del skavanker i språk och det något naivistiska intrycket växer serien hela tiden och gör den till ett välkommet tillskott i min seriehylla. Om Fulci hade gjort zombieserier när han växte upp hade de nog sett ut så här.


Terror of the Undead tog Alexander sex år att slutföra och det märks att det är ett gediget jobb bakom serien. Försök själv att skriva, teckna och färglägga en 118 sidor lång serieroman. Det är också tydligt att Alexander utvecklats en hel del serien igenom då kvaliteten varierar en del. Riktigt imponerande att orka genomföra arbetet och dessutom inte låta den bara vila i skrivbordslådan. Nu kan alla ha ett eget exemplar, eller ge bort ett på fars dag, genom att surfa hit och klicka sina ruttnande fingrar på köpknappen. Ärligt. Gört!


På omlevande

astarot

 
ANNONS
 
Alexander

Alexander

23 juni 2011 12:24

Tackar för recensionen. Och serien kan ochså laddas ner här för mycket lavare pris: http://www.lulu.com/product/file-download/terror-of-the-undead/14713216

http://zombarbie.blogspot.com

 
kurd

kurd

26 juni 2011 20:02

Hej söt blogg ! :D ska vi följa varandra på bloglovin?:)<3

http://kurdishgirlpeaceandlove.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se