Direktlänk till inlägg 23 mars 2011

Idag på dvd: Zombie Babies

Av astarot - 23 mars 2011 08:53

 


Hehehe… Coming sooner than you planned är en sjukt bra tagline för en film som handlar om zombiebäbisar. Inte bara för att det är snajdigt formulerat utan också för att det genast sätter igång alla möjliga föreställningar om vad som händer med en zombiebebis i skötet. Det blir rätt groteskt och talar direkt till nojjorna kring framförallt barnafödande men också om ovissheten vad som faktiskt ska födas fram. Irrationella nojjor såklart och därför ännu bättre att exploatera. Nu verkar det här vara en ganska cheezy b-film med mer ambitioner att roa än att oroa, men det kan vara värt en titt ändå. Eller hur? 


Zombiebäbisar är vi relativt vana vid, i till exempel romanen The Rising  vinkar ett foster inifrån en ruttnande mage men den mest kända är väl från Peter Jacksons Braindead. Även nyinspelningen av Dawn of the Dead (2004) har en rätt stor portion fördelad till rädslorna kring barnafödandets mekanismer. Vi skulle just föda vårt första barn när den filmen kom och jag kommer ihåg att jag sade åt den blivande modern att det nog var tur att hon inte följde med på bio just denna gång. Däremot kollade vi självklart igenom Omentrilogin i väntan på vår egen avkomma, men det är ju en annan sak…


NÅ! Zombie Babies utkommer på DVD just idag och det är väl mest därför som jag skriver om just den. Lovar att återkomma med en recension. Filmen kan köpas via Paypal här för 15 dollars. Det enda jag ångrar nu är att jag inte insåg att man kunde förhandsbeställa och därigenom få ett special thanx på utgåvan. Då hade jag ju bloggat om det tidigare så du hade haft chansen. Nu är det för sent... som alltid.


på omlevande

astarot

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se