Direktlänk till inlägg 25 februari 2011

Dead Island (trailer)

Av astarot - 25 februari 2011 12:55

  

Alltså. det är helt otroligt. En dataspelstrailer har orsakat rabalder och diskussioner världen över. Snacka om att utnyttja reklammediet till fullo. Trailern har egentligen knappt något med spelet att göra och visar hur en ung flicka i slow motion faller från ett fönster, baklänges. Det hela är inramningen för en tre minuters kortfilm som är mer gripande än nästan vilken familjefilm som helst. ja, förutom Lorenzos olja förstås. Trailern sätter dessutom exakt fingret på det underliggande temat i de flesta zombiehistorier, nämligen hur tragiskt zombiesmittan skulle drabba oss när vi blir anfallna av våra egna familjemedlemmar. När det dessutom är ens eget barn blir det förstås obehagligt värre.


Anledningen till rabalderna är förstås att offret vi får följa i filmen är en liten flicka. Det är också hon som förvandlas till zombie och blodigt störtar till sin slutliga vila, i ultrarapid. Våld och barn är en ohelig allians bland moralens väktare, Fråga Lucio Fulci och det kan man ju förstå eftersom det upprör desto mer. För visst utmanas vissa tabun i trailern men för den skull behöver det inte betyda att skaparna av den hatar barn, eller kvinnor för den delen. Som en av grundarna till bolaget som gjorde trailern menar så var de ute efter just den sinnesstämningen av chock när den dotter pappan räddar vänder sig emot honom (Develop). Det lyckades de med, kan man väl säga. Och visst är det väl skönt att vi fortfarande, efter tiotusen dödar på teve, kan bli chockerade och beröras av ett slikt öde. Bara det är väl en väldigt positiv syn på hur kapabla vi människor är att känna empati, till och med inför fiktiva figurer.


Nu ska jag hålla käften. Kolla själv. Makalösa, otrevliga, sorgliga känslor kan faktiskt uppnås med hjälp av CGI också...På återlevande

astarot

 
ANNONS
 
tehataren

tehataren

25 februari 2011 13:33

Fy satan vilken otäck film, just för att ett barn drabbas på det viset, och man som förälder så lätt kan associera.
Om jag inte minns fel börjar (åtminstone nyfilmningen) av Day Of The Dead (är det väl?) på precis samma sätt, med ett litet smitt barn som kommer instormande och angriper.

Fast inte sina föräldrar.

Men det är ju bra! Någon har ju verkligen skildrat det värsta otäcka så att man känner bröstet vrida sig ut och in!

http://ingetdjavlate.blogspot.com

 
Cobb

Cobb

25 februari 2011 16:30

-Helt fantastisk!
Har sett den flera gånger på raken nu!

http://cobbweb.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se