Direktlänk till inlägg 21 januari 2011

Sossezombies

Av astarot - 21 januari 2011 10:58

Alltså, jag fattar inte varför jag inte lagt in det här tidigare. Tur att jag inte är en sån där nyhetssajt för da hade jag väl blivit stämd av Nyhetsbloggarnas nazistförening. Vaddå? Finns det ingen sån? Pft... naiv är bara förnamnet.


I vilket fall. Säsongsavslutningen på Grotesco 2010 blev iallafall en grand finale i zombiemått mätt. Här pekar man inte bara på zombiefilmens politiska potential utan också på stereotypa föreställningar om Sveriges befolkning, som nog är skrämmande korrekt ändå. Hellre död än röd, om man säger så. Dorsins tal om osolidariska bonusar är träffande och åhörarnas reaktioner är riktigt talande om en människosyn man inte riktigt fattar finns. Sen förstår jag att det lika mycket är en nidbild över gråsossar som lever en medelmåttas liv som liktänkande kommunistwannabes, men det sparkas ju definitivt mer uppåt än neråt. pluspoäng för snajdigt gore och Göran Greider på teve.


 


på omlevande

astarot

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se