Direktlänk till inlägg 9 december 2009

ZOMBIE SURIVIAL GUIDE: RECORDED ATTACKS

Av astarot - 9 december 2009 08:56

 


Max Brooks - världens främste zombieexpert är tillbaka, nu i illustrerad form.


Zombie Survival Guide: Recorded Attacks

Av: Max Brooks & Ibraim Roberson

 


Som idé är Recorded Attacks helt geni. Det är en antropologisk redogörelse för de zombieattacker mänskligheten råkat ut för genom historien. Från våra förfäders grottmålningar, genom egyptens mumier och romerska härar - ja, alla tider och alla kulturer har beskrivningar angående mötet med de odöda. Tur då att vi har Max Brooks och Ibraim Roberson som historielärare. För vill man förstå sin samtida zombielore är Recorded Attacks ett måste i hyllan. Det som är extra kul, och vad jag klagade lite på i recensionen av The Zombie Survival Guide, är att Brooks här faktiskt anstränger sig lite mer att ta fasta på kulturella särdrag i sina beskrivningar. Varför tror ni till exempel att man drog ut en bit av hjärnan i mumifieringsprocessen?


Problemet med Recorded Attacks är väl bara att den är svår att betrakta som en vanlig serieroman. Det är helt enkelt raka nedslag under vår historia med det gemensamma att alla berättar om zombiesmittan. Så som serie blir det bara en trea. Betraktar man däremot Recorded Attacks som främst en humoristisk (men våldsam) coffee table bok är den riktigt, riktigt bra - även om jag ibland faktiskt stör mig på Robersons illustrationer . Speciellt gäller det zombierna, de är förvisso ruttna och anskrämliga men samtidigt förvånande "rena". Det är som att huden, förutom på de ruttnade ställena inte alls blivit påverkad av det odöda tillståndet. Vad vet jag, men visst är det lite konstigt ändå att bara förfalla jävligt fläckvis?


Nåjo. Boken är riktigt kul att bläddra i och på samma sätt som Zombie Survival Guide blir det här utan tvekan en bok att återvända till och visa för kompisar. Köp den vettja...kan vara bästa julklappen till rätta personen.


på återlevande!
astarot

 
ANNONS
 
Ingen bild

Mark

9 december 2009 17:17

hej. hittade denna grymma kortfilm, och tänkte tipsa ifall du inte sett den tidigare. http://vimeo.com/6407379?hd=1

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se