Direktlänk till inlägg 26 juni 2009

Hack/Slash Omnibus 1

Av astarot - 26 juni 2009 11:30


Hej alla slashernördar och välkomna till zombiebloggen!

Det är inte ofta en slasherrelaterad produkt dyker upp här även om killar som Jason rent tekniskt skulle platsa här bland alla återuppståndna lik. Trots allt presenteras i alla fall serien som skulle kunna gå under namnet "Cassie the Slasher Slayer".


Hack/Slash Omnibus 1

Av: Tim Seely och en hel hög andra


Cassie Hack har en tragisk historia i bakfickan. Som liten blev hon nämligen rejält mobbad av alla idioter i skolan som inte kan tåla en liten gnutta annorlunda hos sina medmänniskor - ja så som barn faktiskt är mest. Nåja, Cassies mamma är skolans mattant och utövar således gruvlig, och samtidigt smaklig(!) hämnd på mobbarna. Men det är inte hela sanningen. Mamman återuppstår - ja som alla andra slasherfigurer som Jason, Freddy och Micke - och det blir liksom Cassies lott att döda sin egen slashermamma. 


Det är början på hennes karriär som slashermördare - ett kall som få ens visste existerade. Cassie far alltså land och rike runt och uppsöker alla slasherwannabees som efter alla genrens konventioner bär allsköns masker och helst ger sig på unga kvinnor med stora bröst. Med sig har hon en jätte vid namn Vlad som också har ett tragiskt förflutet samt ett gruvligt ansikte han hela tiden måste dölja.


På sin resa i denna första samlingsvolym träffar Cassie på en del okända mördare men lyckas både samarbeta med slasherdockan Chucky och irritera Evil Ernie. Hack/Slash är en ohyggligt uppfriskande fläkt både i serievärlden och framförallt i slashergenren  - en film är på gång såklart. Olika tecknare illustrerar med schysst variation serien och ger den en fräschör även rent utseendemässigt.


Men så till själva anledningen till att Hack/Slash till skillnad från Jason överhuvudtaget dyker upp här på zombiebloggen. Det ingår nämligen en del "riktiga" zombier i serien också. Framförallt upplevde jag numret där en mördare kunde återuppväcka djur som riktigt underhållande. Jag menar vem kan inte bli lycklig av zombiekatter med blottade hjärnor eller, håll i hatten, en zombiegris!


 


Zombiegrisar alltså! Razorback kan ju dra nåt gammalt över sig! Sen flirtas det också med voodoo - speciellt som Chucky dyker upp. Ade due damballa. Give me the power, I beg of you!!!


Värd alla dyra slantar du hittar den för! Själv fick jag låna den av Pär, och det tackar en för såklart. Tack! Alla som har en förkärlek för slasherfilmer kommer absolut att roas rejält av denna rejäla hyllning. En annorlunda betraktelse av slasherfilmen som, lite grann som filmen Behind the Mask, lyckas skaka liv i en genre som gått aningen i stå.


På återlevande!

astarot


 
ANNONS
 
Ingen bild

Frida

1 juli 2009 15:55

Vad glad jag blir över att du gillar Behind the mask! Den här serien verkar grym.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se