Direktlänk till inlägg 17 april 2009

Den som tror på Honom skall inte gå förlorad utan ha evigt liv

Av astarot - 17 april 2009 14:23

Gud vare med er kättare och hädare!!


Inte nog med att Jane Austen fick sig en ansiktsavlyftning  med boken Pride and Prejudice and Zombies, nu är det dags för alla oss hedningar att uppdatera Böckernas Bok: Bibeln!


Stinque Zombie Bible heter projektet och är ett public domain-arbete, som Wikipedia, där vi användare får bidra med en färsk zombifiering av Guds gröngölingsbok. Inte en dag för sent kan tyckas då Bibeln ju är en föregångare inom zombielitteraturen. Skaparna avZombiebibeln beskriver sitt initiativ som närmast oundvikligt:


"Sure, you can argue that our omniscient Creator saw that one coming - for what is the Resurrection but a Zombie story? What is Revelation but the greatest Zombie movie ever made? How can we even think of the End Times without Zombies?"


Jag är, såklart, böjd att hålla med. Så nu är det bara att skaffa sig ett WikiZombiekonto och börja översätta den Oheliga Skriften. Eller så sjösätter vi snarast den svenska översättningen!!


Här är några exempel från sidan att inspireras av:


Exodus 1:7 And Joseph died because a Zombie got a hold of him and tore out his liver. Then he rose again to chase and eat all his brethren, and all that generation, until somebody wised up and smashed his head with some stale matzoh in a copper pot.


Psalms 1:1 Blessed is the man that shuffleth not in the gait of the zombies, nor standeth and stareth at nothing in the way of zombies, nor eateth the brains of the scornful.


Matthew 5:5 Blessed are the meek: for their brains shall be eaten first.

 

på omlevelse

astarot


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av astarot - 22 april 2013 10:00

  Tjoho! Vi som börjar tröttna på att bära med oss zombie-repellent eller tycker det är jobbigt att ha en zombie hemma för att att skörda odöd doft innan vi beger oss ut bland alla andra zombier på stan kommer nu den perfekta parfymen. ...

Av astarot - 18 april 2013 11:45

    Kärlek kan förändra oss. Jomen. Det kan också förstöra oss, men det är kanske för dystert? En av grejerna med zombiefilmen är ju att vi ska känna den där saknaden, skräcken för att förlora våra närmaste. Som Barbara i Night of the Living Dea...

Av astarot - 12 april 2013 09:09

  Så här är jag van att möta mörkret... Okej då. svamlar väl vidare* om moderna monsterfilmer då. Monstret är det som i mörkret stirrar tillbaka, något kusligt som vi annars kanske förtränger. Det monstruösa kan rasera det trygga som vi tagit...

Av astarot - 9 april 2013 12:09

    Med tanke på kommande premiären av zombiekärleksRomeo&Juliadramat    tänkte jag det är dags att värma upp (hehe) med ett gammalt mossigt zombieperspektiv*. Och med mossigt menar jag närapå helruttet gammalt, dvs vi som växte upp på 1980-ta...

Av astarot - 14 december 2012 11:04

  Om zombien är nutidens allra populäraste monster måste The Walking Dead vara nutidens allra bästa julklapp. Kulturgärningen Apart förlag gör genom att släppa serietidningen på svenska är dessutom något som måste uppmuntras i detta seriekarga lan...

Presentation

Omröstning

Är deaditerna i Evil Dead-filmerna zombier?
 Jajjemensan!
 Absolut inte alls! De är ju demoner för tusan!
 Nja... jag vet inte... vad tycker du?

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ zombiebloggen med Blogkeen
Följ zombiebloggen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se